Attempt the free Important SSB OIR test Online, the passing percentage is 75% with a time limit of 10 minutes.
#1. Extreme old age when a man behaves like a fool
#2. A person of good understanding knowledge and reasoning power
#3. Pick the odd one out:
#4. Pick the odd one out:
#5. The total of the ages of Amar, Akbar and Anthony is 80 years. What was the total of their ages three years ago?
#6. A is 3 years older to B and 3 years younger to C, while B and D are twins. How many years older is C to D?
#7. Paw : Cat :: Hoof : ?
#8. Architect : Building :: Sculptor : ?
#9. Arrange the words given below in a meaningful sequence: 1. Poverty 2. Population 3. Death 4. Unemployment 5. Disease
#10. Arrange the words given below in a meaningful sequence: 1. Infant 2. Old 3. Adult 4. Adolescent 5. Child
#11. 3, 10, 101, ?
#12. In the series 2, 6, 18, 54, ...... what will be the 8th term ?
#13. Select the diagram that illustrates the accurate relation between musicians, instrumentalists, and violinists.
#14. Select the diagram that best illustrates the relationship between Clothes, Red, and Flowers.
#15. Select the answer figure in which the question figure is hidden ?
#16. Select the answer figure in which the question figure is hidden ?
#17. If STOP is coded as RUNQ, then CARE is coded as
#18. If RADEL equals to 32, then QUEEN equals to
#19. Replace the "?" with correct option :
#20. Replace the "?" with correct option :
Congratulations! Only a few could do it. Grab DDE AFCAT BOOK and OIR Book that will help you succeed.
Oops! You need to work hard.
Grab DDE AFCAT BOOK and OIR Book that will help you succeed.
The Pattern of Quiz:
MON – Defence and Aviation Quiz
TUE – History/Geo/Polity
WED – SSB OIR
THU – SSB OIR
FRI – Static GK Quiz
SAT – Current Affairs Quiz
SUN – 50 Questions Test Series
please tell me the reason for the answers of questions 11, 12, 19 and 20.
Each term in the series is obtained by adding 1 to the square of the preceding term.
So, missing term = (101)2 + 1 = 10202.
Follow the pattern.
2 x 3 = 6, 6 x 3 = 18, 18 x 3 = 54
in columns, starting with the top number, add 4 to give the next value down, and add 5 to give the one under that.
All the best!
How do we do Q. No 18- that Queen wala
Consider A to Z as 1 to 26
R=18, A=1, D=4, E=5 and L=12
The pattern is R+A+E+L = 36, subtract middle alphabet D from the sum.
Follow the same pattern for QUEEN.
Can I get your phone no.