Dream . Believe . Achieve

Tuesday, April 13, 2021

21 Important static GK Current Affairs questions updated

21 Important static GK Current Affairs questions for CDS/AFCAT/NDA. Static GK Current Affairs questions play an important role in CDS/AFCAT/NDA and are easy scoring questions. You can expect a good amount of questions from this section in various competitive exams conducted by UPSC. Here are the 21 Important static GK Current Affairs Questions for the CDS/AFCAT/NDA:

Important static GK Current Affairs

1. Which Automobile company has launched the “Wheels of love” campaign?
a. Toyota
b. Tata Motors
c. Maruti Suzuki
d. Hyundai

2. Which Indian female cricketer became 1st Indian women to score 10,000 International runs?
a. Smriti Mandana
b. Mithali Raj
c. Julan Goswami
d. Rajeshwari Gayakwad

3. Which Indian Badminton Player won the silver medal BWF Swiss Open super 300?
a. Saina Nehwal
b. PV Sindhu
c. Ashmita Chaliha
d. Mugdha Agrey

4. Which male Indian cricket player bagged the ICC player of Month Award for February?
a. Rishabh Pant
b. Shreyas Iyer
c. Sanju Samson
d. R Ashwin

Important static GK Current Affairs NDA CDS AFCAT

5. Which female cricket player bagged the ICC player of Month Award for February?
a. Tammy Beaumont
b. Mithali Raj
c. Smriti Mandana
d. Natalie Sciver

6. Which Indian Wrestler bagged the gold in Matteo Pellicon World Ranking Series?
a. Sakshi Malik
b. Sushil Kumar
c. Yogeshwar Dutt
d. Bajrang Punia

7. The two broadcast channels Rajya Sabha and Lok Sabha are merged into which new channel?
a. Sansad TV
b. Mantri TV
c. Parliament TV
d. None of the these

8. Which one of the campaigns is not related to the Covid 19 Vaccine?
a. Vaccine Maitri
b. Mission Maitri
c. Mission Indradhanush
d. None of these

9. What is the name of Japanese made Most powerful Supercomputer?
a. Genichi
b. Fugaku
c. Taguchi
d. Fizichi

10. Who launched the “Women Will” Web Platform?
a. Google
b. Yahoo
c. YouTube
d. Facebook

11. Which country has received the first-ever UAE ambassador?
a. Israel
b. Pakistan
c. Egypt
d. Libya

12. Which has launched the “SmartUp Unnati” Programme?
a. Axis Bank
b. HDFC Bank
c. State Bank of India
d. Union Bank

13. Which Bank has launched the “Namma Chennai Card” initiative?
a. Axis Bank
b. HDFC Bank
c. State Bank of India
d. ICICI Bank

14. Which Indian Actor will be honoured with an award by the International Federation of Film Archives (FIAF)?
a. Amitabh Bachchan
b. Anil Kapoor
c. Shakti Kapoor
d. Akshay Kumar

Important static GK Current Affairs NDA CDS UPSC AFCAT

15. Which Indian Chess Champion has won BBC’S Indian Sportswoman of the year?
a. Harika Dronavalli
b. Vaishali Ramesh Babu
c. Tania Sachdev
d. Koneru Humpy

16. The Thattekad Bird Sanctuary is located in which state?
a. Karnataka
b. Tamil Nadu
c. Kerala
d. Telangana

17. Mundra Thermal Power plant is located in which state?
a. Gujarat
b. Odisha
c. Madhya Pradesh
d. Maharashtra

18. The Bhabha Atomic Research Centre is located in which city?
a. Mumbai
b. Bangalore
c. Vishakapatnam
d. Bangalore

19. The Keoladeo Ghana National Park is located in which state?
a. Rajasthan
b. Uttar Pradesh
c. Madhya Pradesh
d. Punjab

20. The Sasan Ultra Mega Power Project is located in which state?
a. Rajasthan
b. Uttar Pradesh
c. Madhya Pradesh
d. Punjab

21. The Kudankulam Nuclear Power plant is located in which state?
a. Karnataka
b. Tamil Nadu
c. Kerala
d. Telangana

Answers
1. B 2. B 3. B 4. D 5. A 6. D 7. A 8. C 9. B 10. A 11. A 12. B 13. D 14. A 15. D 16. C 17. A 18. A 19. A 20. C 21. B

Recommended Books

Amarnath Siddaraddi
Amarnath Siddaraddi
Blogger at DDE | Recommended Candidate (21 SSB) l Military and Aviation geek | Exploring the new sphere of Indian Defence and Aerospace.

Related Articles

SSB Interview Articles

MUST READ BOOKS

Stay Connected

45,236FansLike
160,000FollowersFollow
1,620FollowersFollow
498,000SubscribersSubscribe

1971 DOCUMENTARY

FREE DOWNLOAD

Latest Articles

Squadrons And Battalions Of National Defence Academy

Squadrons And Battalions Of National Defence Academy. On reporting to the Academy a cadet is allotted one of the 18 Squadrons which then becomes...

Women Military Police Soldiers Training [Unseen Pictures]

The first batch of 100 women military police soldiers are undergoing training at CMP Centre & School in Bengaluru. The passing-out parade will be...

21 Important static GK questions for CDS/AFCAT/NDA – Part III

21 Important static GK questions for CDS/AFCAT/NDA. Static GK questions play an important role in CDS/AFCAT/NDA and are easy scoring questions. You can expect...

DRDO develops an Advanced Chaff Technology for Indian Navy

Defence Research and Development Organisation DRDO has developed an Advanced Chaff Technology to safeguard the naval ships against enemy missile attack. Defence Laboratory Jodhpur...

Navy Airborne tacticians join Indian Naval Air Arm as Observers

At an impressive Passing Out Parade held on 05 Apr 21 at INS Garuda, Kochi, eleven officers of the Indian Navy and two officers...

Indian Navy participates in La Pérouse Maritime Exercise

Indian Navy and French Navy along with Quad Nations conduct La Pérouse multi-lateral maritime exercise. Indian Navy Ships INS Satpura (with an integral helicopter...

NDA & NA 1 2021 Admit Card [Download Now]

NDA & NA 1 2021 Admit Card . The Union Public Service Commission will be conducting the National Defence Academy and Naval Academy Examination...

Evidence Of SSB Interview Scam At Allahabad Selection Centre

Evidence Of SSB Interview Scam At Allahabad Selection Centre. Recently after detecting malpractices in the officer,s selection at SSB kapurthala during a military intelligence...

These Women Officers Have Been Granted Permanent Commission In IAF

The President has granted permanent commission to the undermentioned SSC women officers of flying and navigation branch in Indian Air Force, with effect from...

Braveheart Squadron Won The Inter Squadron Cross Country Championship At INA

The Inter Squadron Novices Cross Country Championship at Indian Naval Academy (INA), Ezhimala for Spring Term 21 was conducted on 04 April 2021. The...

Daily Routine of NDA Cadets | Training and Activities at National Defence Academy

National Defence Academy is the premier Tri-Service Training Institute of the Indian Armed Forces. The Daily Routine of NDA Cadets is tough and keeps...

21 Important static GK questions for CDS/AFCAT/NDA – Part II

21 Important static GK questions for CDS/AFCAT/NDA. Static GK questions play an important role in CDS/AFCAT/NDA and are easy scoring questions. You can expect a...

INSTAGRAM