Dream . Believe . Achieve

Saturday, April 17, 2021

21 Important Static GK Questions on United Nations for CDS/AFCAT/NDA

21 Important Static GK Questions on United Nations for CDS/AFCAT/NDA. Static GK Questions plays an important in CDS/AFCAT/NDA and are easy scoring questions. Here are 21 Important Static GK Questions on United Nations for CDS/AFCAT/NDA:

1. Where is the Headquarters of the United Nations is located?
a. New York
b. Geneva
c. Paris
d. London

2. Who is the present Secretary-General of the United Nations?
a. Kofi Annan
b. Ban ki-Moon
c. Filippo Grandi
d. Antonio Guterres

3. Where is the Headquarters of the International Monetary Fund is located?
a. London
b. Hague
c. Paris
d. Washington DC

4. Who is the present Director-General of the World Health Organisation (WHO) located in Geneva?
a. Tedros Adhanom
b. Margaret Chan
c. Anders Nordstrom
d. Lee Jong Wook

5. What is full form of UNESCO?
a. United Nations Educational, Systematic and Cultural Organisation
b. United Nations Education, Science and Culture Organisation
c. United Nations Educational, Science and Cultural Organisation
d. United Nations Educational, Scientific and Cultural Organisation

6. Which country is not a permanent member of the UN Security Council?
a. China
b. France
c. United States of America
d. Germany

7. How many member Countries are there is the UN Security Council?
a. 12
b. 13
c. 14
d. 15

8. Where is the Headquarters of UNESCO located?
a. New York
b. Geneva
c. Paris
d. London

question paper cds 2020

9. In which year the United Nations was founded?
a. 1945
b. 1944
c. 1943
d. 1942

10. Where is the Headquarters of the Food and Agriculture Organisation located?
a. London
b. Hague
c. Rome
d. Washington DC

11. Which Agency of United Nations was awarded Nobel Prize 2020 in Peace Category?
a. Food and Agriculture Organisation
b. United Nations Environment Programme
c. United Nations Peace Keeping Forces
d. World Food Programme

12. Who is the present President of the United Nations General Assembly?
a. Tijjani Muhammad Bande
b. Peter Thomson
c. John Ashe
d. Volkan Bozkir

13. How many countries are there is the United Nations?
a. 190
b. 191
c. 193
d. 200

14. Which is the latest country to join the United Nations?
a. Egypt
b. South Sudan
c. Republic of Congo
d. Lebanon

15. Where is the Headquarters of UNICEF located?
a. New York
b. Geneva
c. Paris
d. London

16. In which year did India join the United Nations?
a. 1945
b. 1971
c. 1965
d. 1947

cds 2 2020 question paper

17. Who is presently Executive Director of UNICEF?
a. Henrietta Fore
b. Peter Thomson
c. John Ashe
d. Volkan Bozkir

18. How many non-permanent members are there in the UN Security Council?
a. 9
b. 10
c. 11
d. 12

19. In which year did the World Food Programme start?
a. 1960
b. 1961
c. 1962
d. 1963

20. Who is the present president of the World Bank?
a. Jim Yong Kim
b. Robert Zoellick
c. David Malpass
d. Paul Wolfowitz

21. Where is the Headquarters of the World Bank located?
a. London
b. Hague
c. Rome
d. Washington DC

Answers
1. A 2. D 3. D 4. A 5. D 6. D 7. D 8. C 9. A 10. C 11. D 12. D 13. C 14. B 15. A 16. A 17. A 18. B 19. B 20. C 21. D

Also Read:  Important questions on Modern History

Recommended Books

DDE editor
DDE editor
DDE Editorial Team comprises of researchers & content writers. The source of write ups are individual researches, references, informants and documentations. If you wish to submit a write up or information please write to contactus@defencedirecteducation.com

Related Articles

SSB Interview Articles

MUST READ BOOKS

Stay Connected

45,319FansLike
160,000FollowersFollow
1,620FollowersFollow
498,000SubscribersSubscribe

1971 DOCUMENTARY

FREE DOWNLOAD

Latest Articles

Suez Canal and its saga with India – Lecturette Topic

Suez Canal is recently in news due to the blockage caused by a giant Ship. Suez Canal Lecturette Topic will be an important topic...

Central Armed Police Forces CAPF Notification 2021

Central Armed Police Forces CAPF Notification 2021. Applications are invited from male and female candidates to join the Central Armed Police Forces as Assistant...

Remembering Marshal Of The IAF Arjan Singh On His Birth Anniversary

Remembering Marshal Of The Indian Air force Arjan Singh On His Birth Anniversary. Arjan Singh was born on 15 April 1919 and since his...

Squadrons And Battalions Of National Defence Academy

Squadrons And Battalions Of National Defence Academy. On reporting to the Academy a cadet is allotted one of the 18 Squadrons which then becomes...

Women Military Police Soldiers Training [Unseen Pictures]

The first batch of 100 women military police soldiers are undergoing training at CMP Centre & School in Bengaluru. The passing-out parade will be...

21 Important static GK questions for CDS/AFCAT/NDA – Part III

21 Important static GK questions for CDS/AFCAT/NDA. Static GK questions play an important role in CDS/AFCAT/NDA and are easy scoring questions. You can expect...

DRDO develops an Advanced Chaff Technology for Indian Navy

Defence Research and Development Organisation DRDO has developed an Advanced Chaff Technology to safeguard the naval ships against enemy missile attack. Defence Laboratory Jodhpur...

Navy Airborne tacticians join Indian Naval Air Arm as Observers

At an impressive Passing Out Parade held on 05 Apr 21 at INS Garuda, Kochi, eleven officers of the Indian Navy and two officers...

Indian Navy participates in La Pérouse Maritime Exercise

Indian Navy and French Navy along with Quad Nations conduct La Pérouse multi-lateral maritime exercise. Indian Navy Ships INS Satpura (with an integral helicopter...

NDA & NA 1 2021 Admit Card [Download Now]

NDA & NA 1 2021 Admit Card . The Union Public Service Commission will be conducting the National Defence Academy and Naval Academy Examination...

Evidence Of SSB Interview Scam At Allahabad Selection Centre

Evidence Of SSB Interview Scam At Allahabad Selection Centre. Recently after detecting malpractices in the officer,s selection at SSB kapurthala during a military intelligence...

These Women Officers Have Been Granted Permanent Commission In IAF

The President has granted permanent commission to the undermentioned SSC women officers of flying and navigation branch in Indian Air Force, with effect from...

INSTAGRAM